10 tipů pro krásné ráno

by - června 22, 2017


Krásné ráno je základem produktivního dne, který následně vede ke kvalitnímu a šťastnému životu. Ráno má tedy vliv na celý náš den a proto je třeba mu věnovat velkou pozornost a udělat si ho co nejhezčí. A dnes vám ukážu, jak na to..

Je to už takový zajetý stereotyp, nemám pravdu? Každé ráno, den co den, v tu stejnou hodinu se rozezní zvuk budíku, který nás vytrhne ze spánku a oznamuje příchod nového dne. Vstávání však odložíme minimálně na 10 minut. Když ale zvoní po druhé, jsme nuceni vyhrabat se z pohodlí a tepla naší postele a vstát. Dobelhat se do koupelny a znechuceně se podívat do zrcadla. Po tom, co je ranní hygiena úspěšně za námi, už jsme většinou ve skluzu a tak na sebe rychle hodíme oblečení, případně se ještě stihneme nalíčit. Díky tomu, že jsme si 10 minut přispali již nezbývá čas na snídani a tak si slibujeme, že ji odbydeme cestou do zaměstnání či školy a rychle běžíme na autobus. 

Představte si ale, že byste se ráno vzbudili bez potřeby přispat si. Představte si ráno, kdy byste nemuseli pospíchat, přesto by vám zbyl čas a vy byste se tak po dlouhé době mohli konečně nasnídat. Krásná představa, že? A já vám teď povím, že je to možné.

V tomto článku se s vámi podělím o několik ověřených tipů pro krásné ráno, díky kterému bude váš den o něco lepší..


1) Večer, základ rána
To si trochu protiřečí, no ne? Věřte ale, že tomu tak je. I já jsem se dříve dopouštěla chyby, kdy jsem spoléhala na to, že si veškeré věci připravím následující ráno. Ráno jsem pak díky tomu ztratila spoustu času a ještě si polovinu věcí zapomněla. Proto si věci (včetně oblečení) chystejte večer. Ušetříte čas a ráno se nemusíte stresovat tím, že jste na něco zapomněli.

2) Spánek je základ
Choďte spát dříve, i kdyby to mělo být jen o půl hodiny. Spánek je velice individuální záležitostí a tak se jeho délka u každého liší, sami byste tedy měli vědět, kolik hodin potřebujete k tomu, abyste ráno byli ,,svěží". 

3) Ranní ptáče, dál doskáče
Toto přísloví jsem dlouhou dobu nesnášela, opět však musím potvrdit jeho pravdivost. Stačí vstát o 10 minut dříve a uvidíte, že toho stihnete víc.

4) Otravné zvonění
Mnohým z nás už se zajídá ten stejný vyzváněcí tón, který se každé ráno ozývá. Proto ho vyměňte např. za zvuk moře, zpívajících ptáků či jiný přírodní/relaxační tón. 

5) Čerstvý vzduch
Není nic lepšího než se po ránu projít. V běžném týdnu je to ale cíl dost nereálný. Místo procházky tedy musí stačit otevřít si po ránu okno. Čerstvý vzduch nás rychleji probudí, navíc slunečná rána jsou čím dál tím častější, a tak by nám pohled ven mohl trochu zvednout náladu.
~ I takto může vypadat ranní obloha. ~

6) Hrneček čaje místo kávy
Káva je součástí ranní rutiny mnoha lidí. Obsahuje totiž dávku kofeinu, která na začátku dne (nebo i v jeho průběhu) povzbudí a nabije energií. Zdrojem kofeinu je ale i zelený čaj. Zde se mu říká ,,thein" a narozdíl od kofeinu kávového má mírnější vliv na lidský organismus. Jste zvyklí na kávu? I zelený čaj může chutnat dobře, navíc existují i ochucené verze. Nemůžete-li si z nějakého důvodu zelený čaj dopřát, zkuste hned po probuzení vypít sklenku vody, která by měla nastartovat organismus.
~ Zelený čaj místo kávy! ~

7) Péče o pleť
Ať už se ráno líčíte nebo ne, na péči o pleť není radno zapomínat. Pokud jste ji zanedbali již předvečer, nezoufejte - pleť snadno probudíte micelární vodou a lehkým hydratačním krémem.
~ Moje stálice v ranní péči o pleť. ~
8) Snídejte!
Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne - nastartuje váš metabolismus a dodá energii na začátek dne. Pokud tedy nesnídáte, děláte velkou chybu. Nemusíte nutně snídat krásně nazdobenou ovocnou misku, stačí klidně bílý jogurt nebo i chleba dochucený dle vašich preferencí. Vše doplněno samozřejmě vhodným nápojem.
Vydatná snídaně by neměla chybět. ~

9) Upravená postel
Ustlaná postel je taková malá příprava na den. Když se pak po (dlouhém) dni vrátíte domů, vidíte upravenou postel a budete mít tak pocit, že je váš pokoj víc čistý a upravený.
~ Ustlaná postel působí daleko lepším dojmem. ~
10) Pozitivní mysl
Pravděpodobně největší klišé z celého článku. Pozitivní myšlení je však základem pěkného dne. Nehledejte za tím nic složitého, pro mě to znamená např. to, že si večer předem sepíšu seznam věcí, které mě následující den čekají a zároveň něco, na co se můžu těšit. Při pomyšlení na pozitivní věci, které mě čekají je pro mě ráno mnohem hezčí. (Omluvte u fotky datum, nějak mi nedošlo, že 31. ani tento měsíc není.)
~ Zkuste myslet pozitivně. ~

Pevně doufám, že některé tipy vyzkoušíte a že vám aspoň trochu zpříjemní ráno. 

S láskou, Jane. ♥




You May Also Like

2 komentářů

  1. Pěkný článek! :) Málokdy v práci nebo na univerzitě začínám před devátou, a tak mám obvykle po ránu plno času - v klidu se nasnídat, vyřídit případné maily, trochu uklidit. Bez lehké snídaně a zeleného čaje si to představit neumím, teplý čaj piji i teď přes léto. Po ránu se doporučuje i čistá voda s pár kapkami citronu - právě ten citron pomáhá k neutralizaci pH a detoxikaci organismu. Souhlasím s teorií nachystat si věci už večer. Taky mám jinak tendenci nechat polovinu obsahu kabelky doma. A to rozladění, když ráno zjistím, že moje plánované šaty jsou v koši na prádlo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Tak to ti závidím, že máš mnoho času, já obvykle musím vstávat tak kolem půl šesté, abych vše v klidu stihla. A vodu s citronem rozhodně zkusím. ;)

      Vymazat